TBR surprise

Lobke Lobke
8 mrt 2026

Dit was het allereerste boek dat ik uit mijn TBR-potje trok. Omdat ik een veel te grote stapel ongelezen fysieke boeken heb (they deserve better than collecting dust), besloot ik het lot te laten bepalen wat ik als volgende zou lezen. En natuurlijk… trok ik precies het boek waar ik het minst enthousiast over was.

Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat dit boek in mijn kast stond. Geen idee of ik het ooit zelf heb gekocht of dat ik het jaren geleden van mijn moeder of vader heb gekregen. Het voelde alsof het er gewoon tussen was verschenen zonder dat ik het doorhad. Het boek ziet er ook zo oud uit dat de pagina’s inmiddels helemaal vergeeld zijn.

Mijn verwachtingen waren dus niet bepaald hoog. Ik las de flaptekst en dacht: oké… misschien is het wel een prima boek. We gaan het zien. Ik verwachtte eigenlijk een vrij luchtig. But boy, how I was wrong!

Het verhaal pakte me vrijwel meteen vanaf het begin en voor mijn doen heb ik het boek verrassend snel uitgelezen. Alles in het plot komt uiteindelijk mooi samen en het voelt niet geforceerd.

En dan het einde… Ik huil niet snel om boeken, maar bij dit einde zat ik gewoon te janken achter mijn boek.
Wat begon als een boek waar ik eigenlijk geen zin in had, eindigde als een onverwachte tearjerker. Vier sterren, dik verdiend!

Misschien moet ik mijn TBR-potje toch maar wat vaker vertrouwen. 📚✨

Meer recensies van Lobke