Teleurstelling
Dit boek heeft me compleet leeggezogen. Ik heb er maanden over gedaan om het uit te lezen, en het wist mijn interesse gewoon niet vast te houden. Ik ben niet iemand die snel stopt met een boek — ik heb er echt een hekel aan om een boek ongelezen weg te leggen — dus ik heb doorgezet. Maar het lezen voelde uiteindelijk meer als een verplichting dan als iets wat ik met plezier deed. Het heeft me nooit echt weten te grijpen.
Wat me vooral stoorde, was het gebruik van namen. Niet alleen waren ze lang, maar de meeste personages hadden dubbele namen en telkens werden beide namen volledig gebruikt. Dat werd na verloop van tijd herhalend en storend.
Daarnaast gebeurt er gedurende het grootste deel van het boek weinig. Je blijft hoofdstuk na hoofdstuk wachten op iets — actie, spanning, of op z’n minst wat romantiek — maar dat komt eigenlijk pas aan het einde. Ook de romantiek voelde onderontwikkeld en had weinig opbouw, waardoor het moeilijk was om er echt in mee te gaan.
Ik vond het eerlijk gezegd best teleurstellend dat dit boek me niet wist mee te slepen, vooral omdat ik de originele Hunger Games-trilogie geweldig vond.