familiegeheim, intriges, spanning
Liefs, mama, geschreven door de Amerikaanse Iliana Xander (pseudoniem) is een spannend verhaal vol verrassingen.
Het hoofdpersonage is de studente Mackenzie Casper, dochter van de beroemde thrillerschrijfster Elisabeth Casper, alias E.V. Renge. We maken kennis met Mackenzie op de begrafenis van haar moeder, die door een ongeluk om het leven is gekomen. De fans rouwen maar voor Mackenzie, die niet bepaald een warme band met haar moeder had, begint een zenuwslopende periode. Ze ontvangt een geheimzinnige brief, die doet vermoeden dat de succesvolle boeken van haar moeder niet pure fictie zijn, integendeel. Als ze daarna oude dagboekfragmenten van haar moeder in handen krijgt, gaat ze op onderzoek uit. Samen met haar beste vriend EJ proberen ze de waarheid te achterhalen, iets wat niet makkelijk is.
De hoofdstukken zijn kort en vlot geschreven. Soms wordt vanuit het perspectief van Mackenzie geschreven, dan weer vanuit de dagboekenschrijfster, Mackenzies vader Ben, of Elisabeths vriendin Tonya.
De schrijfster slaagt er in elk hoofdstuk met een cliffhanger te eindigen, dat maakt dat je het boek niet kunt wegleggen en wilt weten hoe het verder gaat. Alle losse eindjes worden uiteindelijk aan elkaar geknoopt.
Een heerlijk spannend boek dat smaakt naar meer werk van deze auteur.
Een heerlijk spannend boek dat smaakt naar meer werk van deze auteur.