'Welkom in mijn wereld'
Via de Crime Compagnie Club las ik dit boek. Er zat een kaartje van de schrijver bij waarop stond 'Welkom in mijn wereld'. Benieuwd hoe dat in verband zou staan met het verhaal begon ik te lezen.
Het begint met een mysterieuze kist in een eeuwenoude grafkelder. Dit wordt ook op de achterflap vermeld. Daardoor lijkt het alsof een historisch mysterie aan het licht komt. Dit is - zonder spoiler alert- echter niet zo. Het verhaal doet eerder denken aan Erin Brockovich en de berichten over het lekken en lozen van giftige stoffen van een staalfabriek.. beangstigend realistisch! De schrijver werkt in het dagelijks leven als arboprofessional en adviseert bedrijven hoe het bloodstellen aan giftige stoffen is te minimaliseren. Nu snap ik het kaartje.
Naast hoofdpersoon Renske wordt er vanuit diverse perspectieven geschreven. Dusdanig veel, dat ik af en toe moest terugbladeren wie wat ook alweer zei en wie tot welke verhouding naar Renske toe stond. De hoofdstukken zijn kort en de schrijfstijl is vlot. Renske is een innemend persoon. Dit verhaal is deel drie maar is -zoals ik het heb ervaren- los zeer goed te lezen. ik ben benieuwd naar de eerste twee delen.