Goed geschreven, lekker-leesboek geeft een inkijkje bij de politie Amsterdam

loesmagnin 30 oktober 2024
Het werk van hulpverleners zoals brandweerlieden, ambulancemedewerkers, spoedeisende hulpartsen of politieagenten spreekt tot de verbeelding. Dat zie je terug in de vele reality-tv series, en ook in boekenland zijn heel wat ‘waargebeurde verhalen uit het leven van….’ te koop. De Amsterdamse politieagente Lieke Hester is inmiddels zelfs toe aan haar tweede boek over het wel en wee in haar werk op De Wallen.
Ik begon aan haar boek ‘Het wordt ook steeds gekker’ met een behoorlijk vooroordeel; hulpverleners met spannende banen zijn niet persé mensen met de beste schrijfvaardigheden. Maar dat geldt niet voor Lieke. Zij schrijft vermakelijk, helder en leesbaar. Haar schrijfstijl is toegankelijk, en de verhalen die ze vertelt geven een inkijkje in het leven van een politieagente. Ik vind dat ze dat knap doet. De politieagente vertelt niet alleen per hoofdstuk over een incident of ontmoeting, maar reflecteert ook op de positie van de politie, de moeilijkheden die er maatschappelijk heersen en emotionele vraagstukken die nooit zo zwart-wit zijn als ze lijken.
Het boek leest lekker, is niet te zwaar op de hand, en geeft antwoord op de vraag ‘hoe is het om politieagent te zijn in het Centrum van Amsterdam’. Een lekker-lees-boek dus. Ook leuk om kado te doen.

Meer recensies van loesmagnin