Een goed boek voor de beginnende lezer
Ik wil niet naar school
“School is net als een nieuw boek. Eerst raar en dan een beetje leuk. En dan heb je spijt dat het uit is, zegt ma.”
Synopsis:
Tim wil niet. Hij wil niet naar school. De school is nieuw. De klas is nieuw. En ook de juf. ‘Nee, ma’, zegt hij. ‘Nee’.
Op de nieuwe school van Tim is alles groot en anders. Gelukkig fleurt juf de dag op met een spel. Daarbij ontdekt ze dat Tim al iets heel bijzonders kan.
Een vrolijk verhaal over je plek vinden, vrienden maken en leren lezen. In rijke taal met eenlettergrepige woorden op AVI M3.
Ik hou als persoon over boeken die over lezen gaan. Ik hou als juf nog meer van boeken die over lezen gaan en die een (hoofd)persoon hebben die van lezen houdt. En dit is (weer) zo een boek.
Tim vindt het spannend om naar zijn nieuwe school te gaan. Op een gegeven moment wil hij zelfs niet meer naar school. Dan ontdekt juf dat hij kan lezen en mag hij voorlezen in de klas. Zijn klasgenoten vinden dit fantastisch en langzaam ontdekt hij dat hij in zijn nieuwe klas ook nieuwe vrienden kan maken.
En dit is al een mooi onderwerp voor een boek, maar wat het in mijn ogen nog specialer maakt is dat dit boek geschreven is op M3 niveau. En zoals je in de synopsis kunt lezen is het een boek met rijke taal. Dat zijn aspecten die ik als juf toejuich en waar ik heel bij van wordt.
Dit is ook weer een dikke aanrader die in elke boekenkast van elke groep 3 moet staan.
Mening van mijn zoon Lenn: mama dit boek kan ik al heel goed lezen. En Tim houdt net zoveel van boeken als jij en ik. Eerst was het verhaal verdrietig maar nu goed want hij heeft vrienden. Als hij bij ons op school zou komen zou ik ook vriend met hem worden.
Synopsis: