Weer een dikke aanrader
Schiet op, schildpadjes
“Wat dappere Dodo die nacht had gedaan, daar konden ook andere dieren van leren behulpzaam te zijn en gevaar te trotseren.”
Synopsis:
Op een pikdonker strand kijkt een groep dieren gespannen toe hoe een heleboel babyschildpadjes naar zee rennen. Het schildpadje Dodo moet op haar weg naar de veilige zee een moeilijke beslissing nemen: rent ze door om de race te winnen of gaat ze haar verdwaalde broertje redden?
Een spannend verhaal over moed, lastige keuzes, en hoe een dappere daad anderen kan inspireren.
Toen ik in de aanbiedingsbrochure van Gottmer zag dat er een nieuw boek uitkwam van Rachel Bright en Jim Field ging mijn hart sneller kloppen. Ik hou van hun boeken en vind ze stuk voor stuk pareltjes. Ik had dan ook hoge verwachtingen van deze en werd daarin ook weer niet teleurgesteld.
In dit verhaal komen Dodo en Dick, twee schildpadjes, net uit hun ei. Samen met de anderen beginnen ze aan hun race naar de zee. Dodo ontdekt dat Dick is afgeleid. Ze gaat op weg om hem te redden waarbij ze geholpen wordt door andere dieren.
De boodschap van dit boek is dan ook dat je samen sterk bent. Een prachtige boodschap om aan iedereen uit te dragen.
Dit boek past goed in verschillende thema's die aan de orde komen in de onderbouw van de basisschool. Het boek zal talloze keren uit de kast worden gehaald en steeds opnieuw verteld worden.
Nog een woordje voor de vertaler: Bette Westera. Wow, wat heb jij dit verhaal prachtig op rijm vertaald. Zonder afbreuk te doen heb je ervoor gezorgd dat het weer een mooi samenhangend verhaal is, mijn complimenten!
Synopsis: