Dundbridge academy, middernachtsfeest.
Het verhaal volgt Emma, die besluit om een jaar door te brengen op de Schotse kostschool Dunbridge Academy, waar haar beide ouders ooit studeerden. Haar doel is om antwoorden te vinden op de vraag waarom haar vader jaren geleden plotseling uit haar leven verdween. Haar avontuur krijgt een onverwachte wending wanneer ze onderweg naar Edinburgh de knappe Henry ontmoet op het vliegveld en ze al snel goede vrienden worden. Hij neemt haar mee op nachtelijke wandelingen en samen ontdekken ze steeds meer over het verleden. Zal Emma antwoorden krijgen op haar vragen?
Je leest het verhaal vanuit 2 perspectieven, die van Henry en die van Emma. Beide personages hebben hun eigenheden en voelen echt. Je wordt meegenomen op de reis van Emma en al snel heb je een idee van haar avontuur.
Sarah Sprinz's schrijfstijl past goed bij het young adult genre, of het echt dark academia is vind ik moeilijk te beoordelen omdat ik dit genre niet goed ken, maar ik voel het duistere randje wel waaraan je het genre kan herkennen (zoals ik las online, vergeef me als ik dat fout heb). Haar toegankelijke en levendige schrijfwijze sleept je moeiteloos mee in het verhaal, waardoor je je al snel volledig onderdompelt en thuis voelt.
Naast dat het verhaal origineel is komen er ook diepgaande onderwerpen aan bod. Je vindt daarvoor in het boek ook een triggerwarning. Thema’s als dood en verlies, verslaving en depressie komen aan bod en samen met een flinke dosis liefde en spanning maken ze het een verhaal met diepgang.
Vriendschap staat centraal en al had ik misschien meer spanning verwacht, de uitgewerkte personages, verrassende plotwendingen en originele verhaallijn maakte dat ik enorm heb genoten van dit verhaal. Misschien kunnen jullie me vertellen of dit een echte ‘Dark Academia’ read was, maar ik heb wel heel veel zin om deel 2 te gaan lezen.
O en als je het boek in handen hebt, bekijk dan ook even het boekblok, want deze is prachtig bedrukt!