Nog leuker en meeslepender dan deel 1!
Alweer een heerlijke historische young adult detective roman! Dit keer maken ze een uitstapje naar Parijs waar van alles gebeurd. En eigenlijk vond ik dit deel nog leuker en meeslepender dan deel 1. Het was weer luchtig, mysterieus en romantisch.
Wat hou ik toch van het Vogelhuis, de dappere vrouwen die daar werken en de verhalen die daarbij komen kijken. Door de mysteries blijf ik steeds nieuwsgierig naar hoe het verhaal afloopt.
Dit verhaal gaat over Marigold Bloom, een sterke jonge vrouw met hart voor de bloemenwinkel van haar familie. Nadat haar verloofde het uitmaakt ziet het er niet goed uit voor haar en de bloemenwinkel. Ze komt per toeval terecht bij het Vogelhuis en wordt ook detective. Voor haar eerste klus moet ze samen met Oliver, een knappe humeurige man, doen alsof ze pas verloofd zijn (aaahh de fake dating trope), om zo achter meer informatie te komen van zijn vermiste zus.
Marigold & Oliver zijn het perfecte voorbeeld van ‘Grumpy X Sunshine’. Ondanks dat Oliver nors was kon hij ook erg lief zijn.
Zo leuk om Izzy & Max terug te zien in het verhaal en om te lezen dat ze uiteindelijk echt een dubbele bruiloft hebben gevierd!
Ook bij dit boek heb ik deels naar het audioboek geluisterd en dat werd weer erg fijn voorgelezen.
Wat heeft dit boek mooie vormgeving zeg! En wat een leuke extra dat achterin het boek Marigolds taal der bloemen staat.
Stiekem vond ik dit deel nog leuker dan het eerste deel, dus ik ben ontzettend benieuwd naar deel drie!