Heerlijke historische young adult detective roman!
Wat een heerlijke historische young adult detective roman! Met ook female empowerment als belangrijk onderdeel.
Een leuk verhaal over Isobel Stanhope die als geheim agente samen met een groep vrouwen, schandalen van machtige mannen opgraaft en andere vrouwen daarmee helpt. En tijdens een opdracht steelt de hertog haar hart, maar daar kan ze niet meteen aan toegeven…
Een boek vol met mysterieuze geheimen dat zich afspeelt in 1897. De schrijfstijl is dan ook aangepast naar die tijd, maar wel op een simpele manier geschreven. En ook beschreven, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de omgeving.
De spanning naar de ontknoping van de zaak werd goed opgebouwd en ook door alle geheimen bleef ik nieuwsgierig naar hoe het verder ging! Het boek gaf mij ook een beetje de vibes van de Enola Holmes film. Wel vond ik het ongeloofwaardig dat ze nooit werd herkend.
Max & Isobel waren een leuke combinatie! En aaahh wat was Max, de hertog, lief en respectvol! En wat een lief einde, hopelijk is dat daadwerkelijk doorgegaan!
Ook heb ik deels naar het audioboek geluisterd, wat erg fijn werd voorgelezen.
Kortom: een vermakelijk boek! Ik ben benieuwd naar het volgende deel.