Origineel en nieuwsgierig makend concept!

Mandy Denise Mandy Denise
23 mrt 2024

Dit is het eerste fantasyboek dat ik heb gelezen, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Ik pakte nooit een fantasyboek op, omdat ik tijdens het lezen geen beelden voor mij zie. Daardoor ben ik altijd bang dat ik fantasyboeken niet begrijp. Maar het concept van dit boek, waarbij Rae in de wereld van haar favoriete boek stapt, maakte mij erg nieuwsgierig! Helaas is dit echter niet mijn nieuwe favoriete boek.

Ik moest echt eventjes inkomen en wennen aan de wereld, alle personages en namen. De personages hadden meerdere namen, titels en bijnamen, wat het soms verwarrend maakte voor mij. Sommige hoofdstukken wisselden onduidelijk af van POV. Ook de stukjes van ‘Een tijd van ijzer’, bovenaan de hoofdstukken vond ik soms helaas voor meer verwarring zorgen.

Het boek kwam langzaam op gang, maar ik was wel meteen nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan. Er gebeurde erg veel in het verhaal en ik kon helaas niet alles volgen, misschien dus doordat ik geen beelden zie tijdens het lezen.
Op sommige momenten was ik heel nieuwsgierig, maar op andere momenten vond ik het langdradig en verloor ik mijn interesse. Dat kwam onder andere doordat ik niet met alle personages een connectie voelde en daardoor niet benieuwd was naar hun verhaal. Ik was vooral erg benieuwd naar het verhaal van Rae en of het haar zou lukken om de magische bloem te stelen.

Dit was dus niet helemaal het boek voor mij, maar op bepaalde momenten heb ik er ook zeker wel van genoten. Ik denk zeker dat anderen dit boek nog leuker zullen vinden, maar dat het misschien niet geschikt is als eerste fantasyboek.

Oh en wat heeft de Nederlandse editie trouwens een mooie kaart voorin en een prachtige kleur/print op snee!

Meer recensies van Mandy Denise