Oeff, sterk en angstaanjagend

59 minuten is mijn eerste kennismaking met het literaire werk van Holly Seddon, en het heeft zeker niet teleurgesteld!

Wat zou jij doen als, op een doodnormale avond waarop je van het werk naar huis bent, of bezig bent met koken, je een bericht binnenkrijgt. Een nieuwsbericht dat Engeland op zijn kop zet. Er wordt namelijk in aangekondigd dat over 59 minuten nucleaire raketten Engeland zullen vernietigen. En dat iedereen op zoek moet naar een schuilplaats.
---------------------------------------

In 59 minuten wordt het verhaal vanuit 3 verschillende perspectieven verteld. 3 vrouwen die ieder met hun doodnormale dag bezig waren en toen dit verschrikkelijke bericht ontvingen. Alledrie gaan ze meteen tot actie over, zorgen dat ze bij hun familie en geliefden komen, zorgen dat ze in veiligheid komen. Omdat het bericht al in het begin van het boek wordt gegeven zit de spanning er meteen heel goed in. Met elk hoofdstuk lees je weer een stukje van 1 van de drie vrouwen, en steeds verloopt de tijd een stukje verder, waardoor het steeds spannender wordt. De tijd dringt enorm, de paniek, chaos en de angst zijn zo goed voelbaar.

Ondanks dat dit fictie is, zou zoiets als beschreven in dit boek, zomaar kunnen gebeuren in deze rare tijden. En dat maakt het angstaanjagend echt.

Ik vond dit een zeer sterke thriller waarbij ik echt op het puntje van mijn stoel het boek heb gelezen. Soms zelfs gespannen mijn adem inhoudend bij bepaalde stukjes. Ik geef het daarom ook 5 sterren!

Meer recensies van Manonreadsforthefunofit

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.