Wat een heerlijke historische roman!
Als de dag aanbreekt is het eerste deel van de Timeless-serie, en dit smaakt naar meer! Ik had nog niet eerder iets gelezen van Gabrielle Meyer, maar dit boek zorgt ervoor dat ik zeker meer wil lezen.
In 'Als de dag aanbreekt' leeft Libby een dubbelleven. Maar dan wel op een heel bijzondere manier. Ze heeft een leven in 1774 waar ze samen met haar moeder een openbare drukkerij runt. In dit leven vindt ze haar ware liefde, maar hun liefde wordt zwaar op de proef gesteld door de dreiging van de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog. Daarnaast heeft ze ook een leven in 1914, daar staat haar moeder op het punt om haar uit te huwelijken aan een rijke Engelsman. Ze strijdt verder ook in dit leven voor het vrouwenkiesrecht, iets dat wordt afgekeurd door haar familie.
Elke nacht, als ze slaapt, wordt ze de volgende ochtend wakker in het andere leven. Tot haar 21ste verjaardag zal ze elke keer dat ze slapen gaat en weer wakker wordt, switchen tussen deze twee uitersten van werelden. Maar op de vooravond van haar 21ste verjaardag zal ze moeten kiezen in welk leven ze de rest van haar leven wil verblijven.
Deze keuze lijkt lange tijd voor Libby een uitgemaakte zaak te zijn, tot er nieuwe ontwikkelingen zijn waardoor ze helemaal niet zeker is van haar keuze.
-----------------------------------------------------
Ik werd volledig vastgezogen in dit verhaal en was heel benieuwd naar wat Libby zou kiezen. En hoe dat zou uitpakken. Het verhaal is heel fijn geschreven, met korte hoofdstukken en een fijne schrijfstijl. Ik ben heel benieuwd naar deel 2!
-----------------------------------------------------