Twee keer bidden
De titel van dit hartverscheurende verhaal zul je aan het eind begrijpen.
Het verhaal wat gebaseerd is op een waargebeurde familiegeschiedenis laat je niet onberoerd achter.
Waar de meeste boeken stoppen na de bevrijding, heeft Nadine ook een heel groot stuk verteld van het leven na de oorlog.
Cilla en Edmund hebben 2 kinderen. Anton en Renate. Maar als ze gescheiden moeten onderduiken, zullen ze hun kinderen pas na de oorlog weer terug zien. Wat een wonder dat dit gezin de oorlog heeft overleefd. Maar waar nu ook bij stil word gestaan, het offer van hen die deze kinderen in huis namen en jaren voor hen zorgden alsof het hun eigen kinderen waren, wat een verdriet als je dan afscheid moet nemen. Maar ook voor de biologische ouders die niet meer herkend werden door hun eigen kinderen. En de vele lege plekken in hun leven van hen die vermoord waren, wat een leed. Dit zullen wij nooit begrijpen wat deze mensen hebben doorstaan. Wat een moed is er nodig om je leven dan weer op te pakken.
Bijzonder verhaal over een familie die de oorlog overleefd, aanrader absoluut. Opdat wij niet vergeten!