De offers van Warschau
Warschau is vreselijk getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog – dat wordt na het lezen van dit verhaal helaas maar al te duidelijk.
De hoeveelheid onderzoek die in dit boek zit, is indrukwekkend. De schrijfster heeft opnieuw een aangrijpend verhaal geschreven. Nadat ik De apotheek van het getto had gelezen, stond dit boek dan ook hoog op mijn lijst.
Twee zussen zetten zich ieder op hun eigen manier in tijdens deze allesverwoestende oorlog. Door de geheimen die ze met zich meedragen, raken ze echter steeds verder van elkaar verwijderd en gaan ze ieder hun eigen weg.
Aan het begin van het verhaal moest ik er even inkomen – er wordt dan wat uitgebreider over Warschau geschreven. Maar zodra het verhaal op gang komt, is het onmogelijk om nog te stoppen met lezen.
Een absolute aanrader, deze indringende oorlogsroman.
Het nawoord is zeker het lezen waard: de schrijfster vertelt op welke waargebeurde feiten het verhaal gebaseerd is.
Wat een moed en wat een helden zijn er geweest!
Een absolute aanrader, deze indringende oorlogsroman.
Wat een moed en wat een helden zijn er geweest!