Wat een avontuur met een missie!

Margavdb 30 september 2025
Wat een avontuur en doorzettingsvermogen, doen waar je energie van krijgt en je kennis en kunde wat betreft surfen benutten en de missie van statiegeld op plastic flesjes steeds meer voor elkaar krijgen. Positieve impact, daar word ik altijd blij van. Bewustwording creëren en mensen inspireren om ook met wat dan ook aan de slag te gaan, zal zeker bereikt worden met je boek. Ik vind het zo knap, alle ontberingen ondergaan en toch weer doorgaan, vanuit eigen kracht en met je team dat allemaal voor elkaar krijgen. Ik ben blij dat ik je boek met handtekening heb, waarmee ik ook anderen kan inspireren. Het boek leest alsof je er zelf bij bent.
Zonder te overdrijven moest ik denken aan het boek van Andrea Wulf, “Het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt, (1769-1859), die op zijn schouders zijn meetapparatuur meesleepte om planten in kaart bracht te brengen van over de hele wereld met in zijn kielzog Darwin. Het boek “Tegen de stroom in” hoort zeker in het rijtje van kennis vergaren naar zelf actief aan de slag te gaan thuis, alle elementen trotseren met als doel meer respect voor de Natuur en Planeet Aarde.
In de 18e + 19e eeuw was er al veel bekend over de natuur, zo jammer dat door de industriële revolutie, verstedelijking en ratrace velen dat uit het oog verloren. Terwijl de natuur ook helend is. Het water in de rivieren, de zee, de zon en de bomen die de weg versperden, allemaal natuur waar plastic niet thuis hoort. Iedereen kan vanuit zijn eigen leven voor zichzelf een duurzame lifestyle ontwikkelen. Dat kost alleen wat tijd helaas, maar is ook evolutie schijnt.

Meer recensies van Margavdb

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!