Advertentie

"Mom, I made it! Mijn eigen personage in een boek. ö" <-- Dit waren mijn woorden toen ik bericht kreeg van ene genaamde Jonas Boets dat hij mijn naam gebruikte voor één van zijn personages in zijn nieuwe Sam Smith boek.

Nu denkt iedereen, ja, Sam Smith, die boeken voor 9-11 jarigen, dat ga ik toch niet lezen, ik ben er ondertussen al uitgegroeid. Wel, dat dacht Jonas Boets ook. En daarom schreef hij "Smith: Doe maar gewoon" een boek voor mensen die opgroeiden met Sam Smith maar nu volwassen zijn. Want ook Sam is ondertussen wat ouder geworden.

Inspecteur Delecluyse spreekt tot u! Ja, dat ben ik :p Kleine carrière switch wel maar dat heb ik er zeker voor over! Vanaf pagina 1 sleurt deze nieuwe Sam Smith mij opnieuw de wereld van de spionage in. Iedereen die we al kenden uit de vorige 9 boeken is wat ouder geworden, Autumn gaat op pensioen, Summer zit er ook al dicht bij, koppels denken aan kinderen,... Maar duikboten blijven de enige zekerheid in het leven. En ja, ik kreeg er alvast weer een hongertje bij om 1 u 's nachts.

De humor die Jonas Boets in zijn boeken kan steken en er toch nog in slaagt om de spanning en het mysterie te behouden, is iets wat weinig auteurs - voor mij - kunnen. Persoonlijk lees ik absoluut niet graag thrillers - I'm a fantasy kinda girl - maar de manier waarop hij schrijft zorgde er voor dat ik dit boek op 3 dagen verslonden heb...en eigenlijk nu nog eens opnieuw wil lezen.

Dus is het boek een aanrader? Zeer zeker! Is het aan te raden om het boek te lezen zonder enige voorkennis van de Sam Smith boeken? Moeilijk te zeggen. Ik denk het wel maar je zal veel, heel veel insiders missen. Want duikboten zijn meestal niet om op te eten ;)

Reacties op: Inspecteur Delecluyse spreekt tot u!

1
Smith. Doe maar gewoon - Jonas Boets
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken