Advertentie

Dit young adult boek vertelt over Jim die gek is op voetbal. Zijn hele leven draait erom en als hij in de zomervakantie ook nog eens hoort dat hij mee mag met het trainingskamp van Jong PSV, dan kan zijn geluk niet op. Zijn jonge verliefdheid op Lola brengt hem helemaal in de zevende hemel.

Aan het eind van de zomer hoort zijn familie echter dat bij zijn zusje Izzy is geconstateerd dat de kanker na twee jaar weer terug is. De familie gaat een heftige periode tegemoet en Jim en Izzy komen dichter bij elkaar. Jim ontdekt dat sommige dingen in het leven belangrijker zijn dan andere.

Het boek lijkt over sport te gaan, maar het belangrijkste thema is eigenlijk familie. Ook gaat het boek over vriendschap en doorzettingsvermogen. Ik miste hier en daar wat diepgang, maar al met al is het een leuk young adult boek voor in de onderbouw van de middelbare school. Jongens die houden van voetbal, lezen misschien graag dit boek. De schrijfstijl is vlot, het heeft raakvlakken met de wereld van nu en de thema's zijn gemakkelijk te begrijpen. Ik vond het daarnaast ook bijzonder om te lezen dat Izzy gewoon een leesbevorderaar is die haar broer in het boek aan het lezen probeert te krijgen, haha.

Reacties op: Drama en voetbal

34
Match - Buddy Tegenbosch
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners