Solveig studeert in de jaren zestig van de vorige eeuw aan de universiteit tot veearts en werkt aan een zonnige toekomst, totdat er een ernstig ongeluk gebeurt. Ze trekt zich terug op de Leeuwenhof bij haar moeder en oma, studeert nog wel af en ontfermt zich dan over het redden van het landgoed dat in slechte staat verkeert.

Op een dag arriveert een Amerikaanse gast op het landgoed die een knappe zakenman met zich meeneemt. Deze man heeft heel wat ideeën om de Leeuwenhof er weer bovenop te krijgen, maar wil Solveig zijn hulp wel aanvaarden? En hoe staat met haar hart? Kan die wel weer een nieuwe liefde ontvangen?

Het boek begint meteen met de heftige gebeurtenis, waardoor je de eerste 100 bladzijdes alleen maar in een soort rouw zit. Gelukkig slaat het verhaal daarna vanaf deel 2 een positieve weg in. Solveig knapt op en ziet de toekomst weer rooskleurig in. Dit deel heeft ook weer de fijne schrijfstijl van de auteur en ze neemt je weer helemaal mee naar de Leeuwenhof. Ook dit boek leest vooral rustig en kabbelend, maar heeft minder spannende gebeurtenissen dan de vorige twee delen. Ook lees je niet zoveel meer over de familiegeheimen (tja, hoeveel kunnen het er zijn?), maar wel meer over de nieuwe geheimen van Solveig.

Ook vond ik sommige stukjes en wendingen wat ongeloofwaardig overkomen, net zoals in deel 2. Deel 1 blijft gewoon het beste. Dat boek heeft me echt omvergeblazen. Deel 2 en 3 waren leuke vervolgen om te lezen hoe het verdergaat met de volgende generaties. Maar nu is het verhaal voor mij wel af, en ik ben benieuwd naar haar volgende trilogie over Sophie. Ten slotte las ik dit deel weer als een gezellige buddy read. Ik geef dit deel vier sterren.

Reacties op: Mooi einde!

834
Solveigs belofte - Corina Bomann
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken