Schitterend derde deel in meeslepende historische familiesaga

MarieJoseJansen 28 september 2025
De familie Winther is een boeiende, historische serie van Katrine Wessel over de aristocratische familie Winther uit het Noorse Trondheim aan het einde van de 19e eeuw. Na 'Een nieuwe tijd', over de rijke, invloedrijke Cecilia en 'Een beter leven', over het dienstmeisje Karen, is 'Het geheim van de rozentuin', over Rose Winther, het derde deel van deze meeslepende serie vol liefde, familieperikelen, verborgen geheimen en de nodige drama. Weer een beeldschone uitgave van Oceaan boeken! De vertaling was in handen van Nuanxed.

Rose Winther wordt naar haar grootouders op het Engelse platteland gestuurd na een mislukte affaire. Hier probeert de eigenzinnige jonge vrouw het mysterie van Oaktree Manor te ontrafelen en hoopt ze dichter bij haar familie te komen om het te behouden, want niet alleen wordt de kille plek overschaduwd door een groot familiegeheim, er verschijnen ook mensen ten tonele die uit lijken te zijn op de erfenis.

Katrine Wessel heeft een beeldende schrijfstijl waardoor je je al snel in het Engeland van de 19e eeuw waant. De beklemmende sfeer die in Oaktree Manor hangt is voelbaar door de pagina's heen. De kilte van de bewoners en het landgoed, de spanning die er hangt en de duisternis van de geheimen heeft ze treffend en heel sterk overgebracht. Ook de gelaagde personages worden heel goed neergezet. Rose is een eigenzinnige jongedame, sprankelend, nieuwsgierig en volhardend. De geslotenheid van haar grootouders en het stilzwijgen van haar tante Elizabeth sporen haar alleen maar meer aan om de mysteries te ontrafelen. De komst van Lord Ashmore en zijn flamboyante moeder geeft kleur en zorgt voor spanning, maar Rose twijfelt aan hun oprechtheid. Terwijl ze steeds dichter bij de waarheid komt, worden we meegezogen in een wervelend verhaal vol tragedie, familieperikelen, liefde en intriges. Onverwachte plotwendingen zorgen voor spanning en vaart tot het einde en de cliffhanger maakt dat ik weer niet kan wachten tot het vervolg!
Al met al een schitterende familiesaga vol geheimen, intriges, verboden liefde, drama en tragedie met gelaagde personages tegen een prachtige historische setting. Het beste deel tot nu toe!

Meer recensies van MarieJoseJansen

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.