Het warme fuzzy gevoel waarvoor je feelgood oppakt
Een ansichtkaart van Puffin Island is het eerste deel in de Puffin Island-serie van Christie Barlow, bekend van de Love Heart Lane-serie, een hartverwarmende, vrolijke en ongecompliceerde feelgoodserie die helaas nog niet helemaal in het Nederlands vertaald is. De boeken zijn los te lezen, al keren locaties en personages terug. De Puffin Island-serie neemt ons mee naar een idyllisch getijdeneiland voor de kust van Northumberland.
We ontmoeten dierenartsassistente Verity Callaway als zij op het punt staat om te vertrekken. Ze heeft haar huisje in de Midlands verhuurd en gaat met haar omgebouwde busje een half jaar door Europa reizen met haar beste vriendin. Door de vondst van een oude ansichtkaart ontdekt ze dat Puffin Island, het eiland uit de vroegere verhalen van haar oma, echt bestaat en wanneer haar vriendin vertraging oploopt, besluit ze spontaan om die tijd te gebruiken om er te gaan kijken. Zo hoopt ze meer te ontdekken over de geheimzinnige afzender en het verleden van haar oma. Het is het begin van een hartverwarmende reis die niet alleen het leven van Verity zal veranderen.
Christie Barlow heeft een soepele en toegankelijke schrijfstijl, hartverwarmend en humorvol. Op levendige wijze toont ze het prachtige eiland en de kleurrijke bewoners. Haar verhalen worden vaak gekenmerkt door veel gebeurtenissen, drama en emoties, soms een heel klein beetje over de top, maar dat vergeef je haar snel door de heerlijke sfeer en de fijne personages die altijd innemend zijn en snel in je hart kruipen. Ook dit verhaal stelt daarin niet teleur. Vanuit het perspectief van de vrolijke, lieve Verity ga je moeiteloos mee in het eilandleven. De gemeenschap is erg hecht en gezellig. Er is een geheim te ontdekken en door steeds een tipje van de sluier te lichten en een leuke plottwist hier en daar zorgt Barlow ervoor dat het verhaal steeds onderhoudend blijft en je het moeilijk weg kunt leggen. Je bent echt even aan het wegdromen over vriendschap, liefde, een nieuwe horizon, door de kleurrijke straatjes wandelen, de mooie winkeltjes bezoeken en de lieve mensen ontmoeten, en steeds overheerst dat warme fuzzy gevoel waarvoor je een feelgood oppakt.