Advertentie

Een YA-roman over het heftige bestaan van een verslaafde

Lexi (Alexandria) Volkov is een 17-jarig meisje dat, in materieel opzicht, alles heeft wat haar hartje begeert. Haar vader is een man met aanzien, eigenaar van een luxe hotelketen met vestigingen wereldwijd. De naam Volkov is een begrip.

Lexi groeit op, samen met haar broer Nikolas, die een paar jaar ouder is dan zij, in een hotelsuite in een van de hotels in Londen. Hun ouders zijn gescheiden en moeder woont, met haar toyboy op de Kaaimaneilanden terwijl haar vader altijd aan het werk is. Hoewel haar ouders haar alles gunnen en het Lexi aan niets ontbreekt is er geen sprake van een normale en liefdevolle gezinssituatie. Soms ziet ze haar ouders weken of zelfs maanden niet.

Lexi is een slim en intelligent meisje en ze rolt zonder problemen door haar schooltijd heen. Het leven naast school bestaat eigenlijk alleen maar uit winkelen en feesten. Het milieu waarin Lexi opgroeit is er een van heel veel geld. Al haar vriendinnen van de luxe privéschool hebben min-of-meer onbeperkte middelen en rollen van het ene society feestje naar het andere, gehuld in kostbare designerkleding.

Op de feestjes is het volkomen normaal dat er drugs worden gebruikt; cocaïne, extasy, joints, alles is in ruime mate voorhanden. Iedereen drinkt, rookt en snuift dat het een lieve lust is en er zijn geen grenzen. Helaas valt Lexi voor een wat oudere jongen, Kurt, die haar vervolgens meeneemt naar een wereld waar high zijn de norm is. Lexi is door hem betoverd en kijkt enorm tegen hem op maar zijn invloed op haar is echter funest.

Tijdens een van de vele feestjes krijgt Lexi een overdosis heroïne binnen en komt daaraan bijna te overlijden. Voor haar broer is de maat nu vol en hij brengt haar naar een exclusieve afkickkliniek specifiek gericht op verslaafde jongeren. Hier volgt een hele lange weg van afkicken, gezond worden en op een normale manier terug de maatschappij in.

Het is een rauw, recht voor zijn raap boek waarin een behoorlijk aantal heftige scènes worden beschreven. De karakters zijn heel goed neergezet en de personages gaan echt ‘leven’. Een aanrader.

Reacties op: Heftig, rauw en eerlijk