Insula
Auteur: Maaike de Wilde.
Uitgever: Boekengilde B.V
ISBN 9789090322568
Dit boek heb ik gekregen van Maaike de Wilde. Dank je wel. Ik ben er super blij mee.

Over de auteur:
Maaike de Wilde is psychologe en werkt als systemisch coach en trainer vanuit haar eigen praktijk.
Samen met haar man en hun kinderen woont zij in Rotterdam. Maaike schrijft al van jongs af aan. “Insula” is haar eerste boek. In haar schrijven verweeft zij graag de dynamieken van het leven met magie en verwondering. Het genre epic fantasy sluit hier naadloos op aan.

Samenvatting van het boek.

De Lage Wereld gaat al twee eeuwen gebukt onder een vloek die een ban heeft gelegd op de magie. Efra Kalan is zestien jaar oud als haar leven van de een op de andere dag op zijn kop staat. Zij wordt door de druïde Cu naar Insula gebracht, de enige plek die nog veilig is voor de duistere koning Amrak en zijn sinistere plannen om het gehele continent te domineren. De realiteit dringt zich steeds meer aan haar op en Efra ontdekt al snel dat zij de enige is die de vloek kan doorbreken. Om dit te kunnen doen, dient zich een profetie te voltrekken. Met iedere dag die verstrijkt, realiseert Efra zich de omvang van de prijs die zij hiervoor moet betalen. 'Insula' is een verhaal vol magie. Tegelijkertijd wordt de sluier tussen deze fantasy-wereld en onze eigen wereld flinterdun, doordat de dynamieken van het leven die de hoofdpersonages ontmoeten voor ieder mens herkenbaar zijn. Dit boek is het eerste deel in een fantasyserie met de titel 'Het Boek van Efra'.

Mijn bevindingen.
Toen ik dit boek aangeboden kreeg had ik wisselende gevoelens. Ik had vrijwel geen ervaring met fantasy. Ooit één serie gelezen maar was er van overtuigd dat niets deze serie kon overtreffen. Wat heb ik me vergist. Het verhaal begint rustig maar zeker niet saai. Al vrij snel volgen de gebeurtenissen elkaar op waardoor je niet stoppen kan met lezen. Spannend, heftig een beetje romantisch, alles passeert de revue. Als je denkt dat het niet spannender kan eindigt dit boek met een geweldig cliffhanger. Nu is het wachten begonnen.

Cover:
Heel mooi diep blauw.
Schrijfstijl:
Lekker vlot. Leest heerlijk weg.
Het verhaal:
Spannend, het plakt je direct. Neemt je mee naar een andere wereld.
Plot.
Geen plot een mega cliffhanger. Geweldig.
Prachtig debuut. Ik wacht met spanning op deel 2.
Een zeer verdiende 5*

Reacties op: Geweldig debuut.

26
Insula - Maaike de Wilde
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken