Een bijzonder maar geen alledaags verhaal zeer de moeite waard om te lezen
Zullen we zwijgen.
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 332
Verschijningsdatum : november 2025
Thema : Fictie: algemeen en literair
Die boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van uitgeverij Toon in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.
Achterflap.
Dit is de plek waar ik het liefste ben. Hoe verloren, verraden of verlaten ik me ook voel. Alle gedane beloftes en toegezegde trouw lossen op in dit water. De rivier neemt alles mee en brengt niets terug. Ik hurk bij de oeverwal en steek mijn hand uit. Maar zelfs de rivier weigert mijn aanraking. Zullen we zwijgen is een roman over de kracht en de beklemming van zwijgen. In korte, indringende hoofdstukken ontvouwt zich het verhaal van Maarten, die balanceert tussen verlangen en verlies, trouw en verraad. Een zwijgende wandeling loopt uit op een keerpunt in zijn leven. Maartens geschiedenis schrijft zich opnieuw. Verschillende mensen dragen daaraan bij door ontmoetingen, die soms meer dichtbij komen in zwijgen dan in woorden. Maar hoe leef je met geheimen die juist om taal vragen? En hoe vind je jezelf terug tussen wat onuitgesproken blijft? Zullen we zwijgen is een intieme en ontregelende vertelling over liefde, familie en identiteit, waarin zwijgen evenveel zegt als spreken.
Cover:
De cover straalt eenzaamheid uit en is triest.
Inhoud en opmaak
Mooi duidelijk lettertype.
Mijn beleving van het verhaal.
De auteur heeft een mooie schrijfstijl. Het zijn hele korte hoofdstukken en eenvoudig te lezen.
Als Maarten met zijn afspraak door het park loopt hebben ze besloten te zwijgen. Ze lopen zwijgend naast elkaar. Maarten voelt de aanwezigheid van de persoon naast hem. De hand, de heup. Dan een harde klap tegen zijn voorhoofd en het wordt zwart voor zijn ogen en dan niets. Hij komt bij in het ziekenhuis. Daar begint een indringende verhaal waar in je al snel voelt dat je tussen de regels door moet lezen. Dingen worden niet uit en te na beschreven maar je begrijpt ze wel. Maarten zijn moeder en zijn tweelingbroer zijn verongelukt toen Maarten nog jong was. Hij weet er eigenlijk maar weinig van. Als hij er met zijn vader en andere broer over wil praten krijgt hij geen antwoord. Het is al zo lang geleden. Het heeft geen zin om er over te praten. Zijn huwelijk is gecompliceerd en ze leven allebei hun eigen leven. Maarten zoekt zijn vertier op het internet. Daar heeft hij iemand ontmoet, maar wie is die persoon eigenlijk? Heel veel vragen waar je pas op de laatste bladzijde de antwoorden op weet. Een heel bijzonder boek. Met goed uitgewerkte personages en een niet alledaags onderwerp
wat 4 sterren verdient!
Verschijningsdatum : november 2025
Thema : Fictie: algemeen en literair
Achterflap.
Cover:
De cover straalt eenzaamheid uit en is triest.
Inhoud en opmaak
Mooi duidelijk lettertype.
Mijn beleving van het verhaal.
wat 4 sterren verdient!