Wat als?????

Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 224
Verschijningsdatum : september 2025
Thema : Historische fictie; Historische misdaad en mysteries; Late 19e eeuw ca. 1850 tot ca. 1899

Die boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van De Crime Compagnie in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.

Achterflap:
Wat als Vincent van Gogh geen zelfmoord pleegde?
In de herberg van haar ouders ontmoet Adeline de excentrieke schilder Vincent. Over hem doen de wildste geruchten de ronde, maar voor haar is hij vriendelijk – en hij wil haar portretteren. Terwijl hun band groeit, maakt Adeline zich zorgen over haar vriendin Charlotte en voelt ze dat er meer speelt dan ze ziet.

Wanneer Vincent op een dag zwaargewond terugkeert uit het korenveld en men beweert dat hij zichzelf heeft neergeschoten, weigert Adeline dat te geloven. Wat is er écht gebeurd?

De cover:
Een prachtige cover, echt in de stijl van van Gogh

Inhoud en opmaak:
Netjes , mooi lettertype zonder poespas.

Mijn beleving van het verhaal:
Een boek waar ik heel nieuwsgierig naar was als echte van Gogh fan. De vraag wat als? Die een van Gogh fan bezig kan houden. Marianne en Theo Hoogstraten nemen ons mee naar de periode vlak voor zijn zogenaamde zelfmoord. De periode waar hij eigenlijk het creatiefste was en het meeste heeft geschilderd. Deze periode wordt door de auteurs prachtig weergegeven en je wordt ook meegenomen in zijn leven maar ook zijn twijfels en angsten. We leren Adeline kennen die Vincent leert kennen in de herberg van haar ouders waar Vincent logeert. De roddels over Vincent legt ze naast zich neer. Ze vindt het gewoon een vriendelijke man. Als hij dan vraagt of ze voor hem wil poseren, weigert ze geen moment en gaat op het verzoek in. Terwijl de band tussen Vincent en Adeline groeit maakt ze zich ook zorgen over haar vriendin Charlotte die ook in de herberg werkt. Ze doet vreemd en Adeline kan er niet direct de vinger opleggen wat er aan de hand is.
Een prachtig boek met verschillende verhalenlijnen die stuk voor stuk prachtig uitgewerkt zijn. Dit boek krijgt van mij dan ook de volle 5 sterren.

Meer recensies van Marijo Bakker

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.