Een heerlijk boek met een klein stukje geschiedenis.
“Tot het bittere einde”
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 240
Verschijningsdatum : augustus 2025
Thema : Thriller / spannende fictie
Dit boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van Uitgeverij: De Crime Compagnie in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.
Achterflap:
Het is het rampjaar 1672. De slimme, vastberaden Anna zit gevangen in een gewelddadig huwelijk, maar ze weigert zich neer te leggen bij haar lot. Ze heeft een voor die tijd ongebruikelijke rol als corrector van drukproeven in de drukkerij van haar vader. Het werk en de steun van haar vader zorgen voor het benodigde tegenwicht.
Maar dan wordt haar vader dood gevonden. Zelfmoord zeggen ze, maar Anna gelooft dat niet. Ze denkt dat hij is vermoord om iets wat hij wist over de moord op de gebroeders De Witt. Ze begint aan een gevaarlijke zoektocht naar antwoorden. Haar oom Govard lijkt haar enige medestander, maar staat hij wel aan haar kant?
Cover:
Inhoud en opmaak:
De hoofdstukken zijn aangegeven met de naam van de persoon over wie het op dat moment gaat. Dat is heel fijn en maakt het overzichtelijk.
Het lettertype is mooi duidelijk.
Mijn bevindingen van het boek.
Het verhaal neemt ons mee naar het rampjaar 1672 waarin de gebroeders de Witt vermoord werden. De slimme Anna, die voor die tijd meer intelligentie bezat dan de gemiddelde vrouw zit gevangen in een gewelddadig huwelijk. In die tijd was scheiden niet normaal maar ze doet er toch alles aan om van het huwelijk af te komen en te gaan scheiden. Maar dan wordt haar vader dood gevonden in zijn drukkerij. Waar Anna als corrector werkt. Er wordt gezegd dat haar vader zelfmoord heeft gepleegd, maar dat gelooft ze niet. De enige die aan haar kant lijkt te staan is haar oom Govard. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden.
Het begin van het verhaal komt wat langzaam op gang, maar dan halverwege wordt het spannend en meeslepend. Het plot is buitengewoon verrassend. Dat maakt het boek zeker de moeite waard om te lezen. Dit boek verdient van mij vier sterren.
Auteur(s) : Esther Teunissen
Thema : Thriller / spannende fictie
Achterflap:
Cover:
Inhoud en opmaak:
Het lettertype is mooi duidelijk.
Mijn bevindingen van het boek.