Een heerlijk wegleesboek

Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 320
Verschijningsdatum : juni 2025
Thema : Psychologische thriller; Thriller / spannende fictie; Zeeland

Die boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van uitgeverij Uitgeverij: Harpercollins in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.

Samenvatting
De huisarts van Inge Spaan is psychologische spanning van topniveau.
Wanneer huisarts Inez na haar scheiding de kans krijgt om een praktijk over te nemen in haar geboortestreek, vertrekt ze samen met haar zoontje Otis naar het Zeeuwse plaatsje Diepenmeer. Haar start is veelbelovend, maar als er meer­dere dorpsbewoners onder verdachte omstandigheden overlijden, wil ze weten wat er aan de hand is.
Samen met haar vaste waarnemer Thijs gaat ze op onderzoek uit, maar ze stuit al snel op wantrouwen en zwijgzaam­heid. Het is duidelijk dat niet iedereen blij is met haar nieuwsgierigheid. Als de dreiging persoonlijk wordt, vraagt ze zich af of zij en Otis nog wel veilig zijn in het dorp...

Cover:
Bij dit boek lijkt me weer dat je niet op de cover af moet gaan. Hij spreekt mij niet zo aan. Wel netjes, maar niet opvallend.
Inhoud en opmaak:
Duidelijk lettertype. Er wordt ook duidelijk aangegeven bij wie en waar je in het verhaal bent. Dat is heel fijn.
Mijn bevindingen van het verhaal.
Duidelijk een boek van deze tijd waar euthanasie nog steeds ter discussie staat. We worden meegenomen in het leven van Inez die na haar scheiding de gelegenheid krijgt een huisartsenpraktijk over te nemen in haar geboorteplaats. haar start is veel belovend in een nieuwe praktijk. Maar niet iedereen lijkt blij te zijn met haar komst. Er wordt regelmatig gesproken over die goeie ouwe huisarts. Zo jammer dat hij weggegaan is. Als er dan iemand onder verdachte omstandigheden overlijdt verlaten massaal patiënten de praktijk. Samen met Thijs gaat ze op onderzoek uit. Maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn.
Het is een boek wat makkelijk wegleest. Inge Spaan heeft ook een fijne makkelijke schrijfstijl. Toch is voor mij het boek wat te traag en mist wat spanning. Maar ondanks dat heb ik wel genoten. De personages zijn heel goed uitgewerkt. Het plot is zeer verrassend. Dat maakt zeker dat dit boek 4 sterren verdient.

Meer recensies van Marijo Bakker