Verrassend boek

Taal : Nederlands
Uitvoering : Hardcover
Aantal pagina's : 384
Verschijningsdatum : juni 2025
Thema : Fantasy; Fictie: algemeen en literair; Hedendaagse levensstijl fictie; Historische romantiek; Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar

Die boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van Uitgeverij: Harpercollins in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.

Flaptekst:
The Rose Bargain van Sasha Peyton Smith is een heerlijke YA-romantasy, voor de fans van Bridgerton.
Alle burgers van Engeland krijgen een kans om te onderhandelen met de onsterfelijke feeënkoningin. De elite van Londen verwacht dat hun dochters eigenschappen verkrijgen waarmee ze aanbidders kunnen strikken, zoals een zeldzaam talent voor pianospelen in ruil voor hun gelukkigste jeugdherinnering.
Maar in het jaar van Ivy Benton veranderen de spelregels drastisch. De debutanten moeten de strijd met elkaar aangaan om de hand van kroonprins Bram. Een overwinning zou Ivy’s familie van de ondergang kunnen redden en haar zus kunnen bevrijden van de hoge prijs die ze ooit voor haar gunst heeft moeten betalen…

De cover: De cover is prachtig en de zijkant ook. Deze hardcover is werkelijk een plaatje in je boekenkast.

Inhoud en opmaak:
Heel mooi en duidelijk.

Mijn beleving van het verhaal.
Het boek begint bij een kleine terugblik op de Rozenoorlog. Maar de oorlog is voorbij en Engeland heeft een nieuwe koningin.
Het begin van een pacht debuut van Sasha Peyton Smith.
Alle welgestelde huwbare meisjes mogen bij de koningin een wens doen zodat ze nog beter een partner kunnen vinden. Maar deze wens is niet gratis. Ze moeten er iets voor inleveren met soms vergaande gevolgen. Deze gunst noemen ze de Rozengunst. Ivy Benton wil deze gunst vooral gebruiken om de Rozengunst van haar zus Lydia ongedaan te maken en daarmee ook de schande van haar familie. Maar als ze op het feest komt van de Rozengunst blijkt dat de koningin iets anders met deze jonge vrouwen in petto heeft. Er zit een flink addertje onder het gras. Een van hen zal uitgekozen worden als vrouw voor de kroonprins maar daar zullen ze voor moeten strijden. De overgebleven vrouwen zullen nooit mogen trouwen. Werkelijk een prachtig boek met diverse elementen van spanning tot romantiek. Een heerlijk boek waar je helemaal in opgaat. Ik ben dan ook heel benieuwd waar het verhaal naartoe gaat in de volgende delen. Dit boek geef ik vier sterren omdat ik ervan overtuigd ben dat de volgende boeken nog beter zullen zijn.

Meer recensies van Marijo Bakker

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!