Een sterke vrouwelijke hoofdrolspeelster!

Marijo Bakker Marijo Bakker
13 mrt 2026

Het wonder van het noorden
Auteur(s) : Annemarie Ros

Details:
Uitgeverij: Harpercollins
ISBN : 9789402719062
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 320
Verschijningsdatum : november 2025
Thema : Historische fictie; Historische romantiek; Religieuze en spirituele fictie

Die boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van uitgeverij HarperCollins Hollands in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar.

Flaptekst
Het wonder van het noorden van Annemarie Ros is een intrigerende pageturner over een onbekende geschiedenis.
Groningen, 1219. Margaretha is er klaar voor om haar plek in de maatschappij in te nemen. Niet als iemands vrouw of als iemands werkster, maar als recluse: een religieuze vrouw die zich laat inmetselen in een kerk. Vanuit haar kluis verleent ze de Groningers die aan haar raam komengeestelijke bijstand. Haar kennis van kruiden zorgt ervoor dat vooral de vrouwen haar weten te vinden en haar al snel in hun hart sluiten.
Maar dan ziet Margaretha iets wat eigenlijk voor altijd verborgen had moeten blijven. Bovendien weet niemand dat ze niet zomaar voor deze roeping heeft gekozen; ze draagt een groot geheim met zich mee…

Mijn beleving van het verhaal:
Het wonder van het noorden is een indrukwekkend verhaal over een sterke, maar ook kwetsbare vrouw. Annemarie Ros weet met haar schrijfstijl een wereld te schetsen die zowel historisch rijk als emotioneel diepgaand is. Margaretha’s verhaal is boeiend en raakt je als lezer, vooral door haar innerlijke strijd en de geheimen die ze met zich meedraagt. Wat het verhaal extra diepgang geeft, is de belangrijke rol van haar zuster. Deze relatie voegt een laag van loyaliteit, twijfel en onvoorwaardelijke liefde toe, die het plot verder verrijkt en de keuzes van Margaretha nog indringender maakt.

De combinatie van historische details, spirituele thema’s en een vleugje romantiek maakt dit boek tot een mooi geheel. Het verhaal is goed opgebouwd en de personages zijn levendig neergezet. De combinatie van historische details, spirituele thema’s en een vleugje romantiek maakt dit boek tot een heel mooi boek.

Ik geef Het wonder van het noorden een welverdiende 4 sterren. Een aanrader voor liefhebbers van historische fictie met diepgang en een sterke vrouwelijke hoofdrolspeelster!

Meer recensies van Marijo Bakker