Een briljante thriller met een zeer verrassend plot.
Vlijmscherp Auteur(s) : Marion van de CoolwijkDetailsUitgeverij: A.W. Bruna UitgeversISBN : 9789465171012Taal : NederlandsUitvoering : PaperbackAantal pagina's : 304Verschijningsdatum : maart 2026Thema : Psychologische thriller; Speciaal bedoeld voor vrouwen of meisjes; Thriller / spannende fictieDie boek heb ik gekregen als recensie exemplaar van uitgeverij De Crime Compagnie in ruil voor mijn eerlijke mening. Maar dat staat natuurlijk buiten kijf. Heel hartelijk dank voor dit exemplaar. Het gezin Stern wordt meegesleurd in een nachtmerrie wanneer de beste vriend van vader Alexander wordt vermoord. Niemand begrijpt waarom. Elke vorm van logica en motief ontbreekt. Als er dna wordt gevonden en het net zich om de dader sluit, rukt een onverwachte bekentenis het gezin uit elkaar.Boaz en Billie horen jarenlang niets van hun vader. Tot Alexander plots opduikt in de koffietent waar Billie werkt. Hij wil haar waarschuwen, maar verdwijnt weer voor hij iets uit kan leggen. Met gevaar voor eigen leven ontdekt Billie de allesverwoestende waarheid. De cover: De cover is heel sprekend en de glasscherven bezorgen je kippenvel. Goed gedaan. Als dit boek in de boekenwinkel zie liggen, zou ik hem direct oppakken dat is ook de bedoeling van een cover vind ik.Inhoud en opmaak: Een duidelijk lettertype zullen als we van De crime compagnie gewend zijn.Mijn beleving van het verhaal: Recensie: Vlijmscherp – Marion van de CoolwijkVlijmscherp van Marion van de Coolwijk is een psychologische thriller die je vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt. Het boek is niet zomaar spannend – het is loei spannend, met een verhaallijn die je voortdurend op het verkeerde been zet. Marion van de Coolwijk toont zich een meester in het bouwen van spanning en het creëren van onverwachte wendingen. Net wanneer je denkt het plot te doorgronden, gooit ze je weer op een nieuw spoor, om uiteindelijk met een finale te komen die je mond open doet vallen van verbazing.Wat dit boek zo bijzonder maakt, is de manier waarop de auteur speelt met de verwachtingen van de lezer. Net als je denkt het te snappen, draait het verhaal weer anders – en dat is precies wat het zo geweldig maakt.. De personages zijn complex en goed uitgewerkt, en de sfeer is zo knap neergezet dat je het gevoel hebt zelf midden in het verhaal te staan. De plotwendingen zijn niet alleen verrassend, maar ook briljant getimed. Net wanneer je denkt: “Dit kan gewoon niet”, slaat Van de Coolwijk toe met een laatste zin die het schrikeffect helemaal afmaakt. Het is alsof je een mokerslag krijgt – in de beste zin van het woord.Het boek leest als een trein, en je vliegt er zo doorheen. Marion van de Coolwijk speelt handig met je gedachten, maar het voelt nooit onnatuurlijk. Een verhaal dat je nog lang bijblijft en waar je zeker met anderen over wilt praten.Voor liefhebbers van thrillers die houden van onvoorspelbaarheid, diepgang en een knallende finale, is Vlijmscherp een absolute aanrader. Het is niet alleen een boek dat je leest, maar een ervaring die je ondergaat. Een echte pageturner die je niet loslaat tot het allerlaatste woord.