Tussen de regels van Katie Holt is een warm, humoristisch liefdesverhaal met banter, spice en een origineel boek-in-een-boek concept dat vooral fijn is voor wie van boeken over boeken en schrijven houdt.

Marlenybooks 13 augustus 2025
Boekrecensie: Tussen de regels
Auteur: Katie Holt
Beoordeling: 4 sterren
Waarom deze score: Mooi liefdesverhaal met de juiste verhouding banter, onzekerheid, trauma en spice, maar door de verleden tijd voelde ik iets minder connectie met de personages.

Samenvatting:
Het verhaal volgt Rosie, geschreven in de derde persoon en verleden tijd. Samen met Eden schrijft ze een boek, waarvan kleine stukjes door het verhaal heen worden verweven. Zo ontstaat een verhaal in een verhaal, dat hun eigen dynamiek weerspiegelt. Het verhaal begint in de herfst en loopt door tot de zomer.

Schrijfstijl:
De schrijfstijl is vlot en begint meteen leuk, met sterke en humoristische banter. De verleden tijd maakte dat de connectie met de personages wat minder sterk voelde.

Verhaallijn:
Origineel opgezet door het boek-in-een-boek element. In het begin is nog niet helemaal duidelijk waar deze fragmenten naartoe werken, maar uiteindelijk vormt het een mooie toevoeging. Er zit een plottwist in en het verhaal bouwt naar een goed uitgewerkte HEA.

Karakterontwikkeling:
De personages hebben diepgang, met thema’s als trauma door vorige relaties, gescheiden ouders, en het idee iemand te moeten geven wat je denkt dat die nodig heeft. Hun groei is subtiel maar voelbaar.

Thema’s en boodschap:
Naast romantiek komen verwachtingen van ouders, vriendschap en het verdedigen van romance als volwaardig genre terug. Alles speelt zich af rondom boeken en het schrijfproces.

Emotionele impact:
Een fijne mix van zoetsappigheid, spanning en spice. Vooral de banter en de herkenbare onzekerheden maken het verhaal warm en vermakelijk.

Sterke punten:
• Origineel boek-in-een-boek concept
• Banter tussen de personages
• Sterke romantische opbouw met realistische thema’s
• Setting door de seizoenen heen, vooral sfeervol in de herfst

Conclusie:
Een origineel, warm en humoristisch liefdesverhaal dat een aanrader is voor lezers die houden van banter, spice en een bijzondere verhaalstructuur. Extra leuk voor wie van boeken en schrijven houdt.

Leeservaring:
Een verhaal dat me verraste door de opzet met snippets uit het boek dat Rosie en Eden samen schrijven. De seizoensopbouw en de combinatie van zoetsappigheid, spanning en banter zorgden voor een heerlijke leeservaring.

Ik heb dit boek als recensie-exemplaar gelezen, dit is mijn persoonlijke mening.

Meer recensies van Marlenybooks