Spanning en avontuur in de Zweedse kou

Marlies 09 november 2020
'Bevroren goud' is mijn eerste boek van het duo Cilla en Rolf Borjlind.
Het verhaal pakt me meteen en ik lees het boek in één keer uit, altijd een goed teken. De heldin is Olivia, een slimme, jonge vrouw die net een relatie begonnen is met kunstenaar Lukas. Eigenlijk heeft ze geen tijd voor hem, want ze is a workaholic. Zeer ambitieus en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel is ze dag en nacht in de weer om moorden op te lossen.
Ze heeft dan ook voor het eerst de leiding over het moordteam en wil bewijzen dat ze het kan. Ze krijgt steun van een gepensioneerde collega, Stilton, die zich met zijn vriend Abbas ook in het avontuur stort.
Er komen diverse interessante thema's aan bod zoals klimaatverandering, persoonlijkheidsstoornis en nucleair afvalproblematiek. Dat maakt dit verhaal meer dan alleen maar een thriller.
Ook de Samencultuur wordt mooi belicht; een Samenfamilie speelt een belangrijke rol in dit avontuur, wat ik echt leuk vind om over te lezen.
Een echte aanrader voor wie van spanning en avontuur houdt met een vleugje romantiek. Voor mij smaakt het naar meer, dus ik ga op zoek naar de andere boeken van dit duo!

Meer recensies van Marlies