Origineel idee, maar tegenvallende uitwerking
Met plezier heb ik vele jaren geleden de Fallen reeks gelezen en ik was er niet bekend mee dat zij daarna meer fantasie verhalen had geschreven.
Met dat enthousiasme startte ik met dit boek, maar het lijkt wel door een ander geschreven.
Komt zeer traag op gang. Veel aandacht voor personages en situaties die totaal geen toevoeging hadden voor het daadwerkelijke verhaal.
Pas de laatste 2 hoofdstukken begon het verhaal waar ik zo naar uitzag, maar dat was het dan ook. En de rest zal ik moeten lezen in het tweede boek.
Erg jammer. Ik had er meer van verwacht. Had de eerste 150 bladzijden geskipt of zeer ingekort, had het tweede boek bij dit boek ingedaan. Dan was het waarschijnlijk veel pakkender geweest.
Toch 2 ster voor het originele idee. Want het idee van een jongedame die Atlantis kan doen herrijzen door alleen tranen, vond ik interessant.