Advertentie

Shaena O’Daleigh woont in Drumnadrochit en werkt bij de plaatselijke bakker, maar ze droomt over een eigen zaak waarin ze haar gedecoreerde donuts kan verkopen. De eigenaresse van de bakkerij ziet dat niet zitten, waardoor Shaena in haar vrije tijd is begonnen met de verkoop van deze donuts via Facebook. En dat liep storm!

Wanneer ze een winkel over kan nemen, grijpt ze die kans en zet ze alles op alles om haar eigen donutshop te beginnen, ook al betekent dat wel dat ze haar appartement moet opgeven en weer moet intrekken bij haar vader. Sinds de scheiding van haar moeder is hij nooit meer de oude geworden, dus zo kan ze meteen een oogje op hem houden. Haar appartement wordt overgenomen door Brent, die Amerikaan die ze zo ontzettend vervelend vindt. Of zit er misschien meer onder zijn gladde buitenkant? En wat vindt haar friend with benefits hiervan? Ze heeft sowieso helemaal geen tijd voor de liefde en moet zich maar focussen op haar donutshop! Het belooft een zomer te worden die voor veel mensen de start kan zijn van een nieuw begin.

Het verhaal van Shaena speelt zich af in de tijdsperiode tussen de gebeurtenissen uit ‘Leef, lach, loch’ en ‘Verliefd, verloofd, verkleumd’ in. En wat ben ik blij dat haar verhaal ook wordt verteld, want ze is een heel leuk personage! Ze heeft een grote mond maar een klein hartje, ze is zorgzaam en heeft veel verantwoordelijkheidsgevoel en ze is heel creatief. Alledaagse situaties inspireren haar tot het bedenken van nieuwe donutcreaties en dat proces is heel leuk uitgewerkt.

Het boek is erg vlot en humoristisch geschreven, vol leuke vergelijkingen en verwijzingen, de personages zijn goed uitgewerkt, de dialogen sprankelen en zijn lekker ad rem, de verhaallijn is ietwat voorspelbaar maar daardoor zéker niet minder leuk en er komen wat fijne verrassingen in voor. Het is een verhaal over doorzettingsvermogen, je passie volgen, afrekenen met onzekerheden, krachtige vriendschap en mannen die Shaena irriteren en tegelijkertijd misschien toch anders zijn dan hun eerste indruk. Dit is een heerlijk verhaal dat weer zorgt voor heel veel leesplezier. En sla alvast wat donuts in, want je krijgt gegarandeerd trek!

Reacties op: Een heerlijk verhaal dat zorgt voor veel leesplezier - en lekkere trek!

95
Droom, durf, donut - Vanessa Gerrits
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners