Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Als het geluk op is, verlies je je onschuld !

maryse 02 mei 2024
In het middelpunt van dit spannende verhaal staat de driftige, rebelse tiener Mick, die nog steeds rouwt om de dood van zijn vader. Weduwe Ellen, daarentegen, heeft drie jaar later haar leven opnieuw op de rails. Die twee-sporen-levensstijl zorgt voor heftige woordenwisselingen tussen moeder en zoon. Bovendien worden er in deze sfeer van wantrouwen geen vertrouwelijkheden meer uitgewisseld. En daar worden opvoeders zenuwachtig van!
Een tweede element dat de boel op scherp zet, is de foute groepsdynamiek in het vriendenclubje van Mick. Stap voor stap dagen deze jongens elkaar uit in het verleggen van grenzen. In de 'No fear Club' maakt vriendschap plaats voor haantjesgedrag en krijgt Mick een bedenkelijke reputatie. Als op een schoolreis naar Texel de hang naar kicks onweerstaanbaar blijkt en een manipulatief kreng de touwtjes in handen krijgt, is de voorraad geluk van deze wapenbroeders op!
Het meest opvallende aan dit verhaal is het thema van de complexe relatie tussen bloedbanden en loyaliteit. Deze moeilijk te verliteraturen maar uiterst boeiende invalshoek vind je ook in 'De perfecte zoon' van Freida McFadden. Omdat deze New Yorkse - die bovendien een hersenarts is - voor een extremere geest heeft gekozen dan die van Mick, kon zij de innerlijke strijd van de moeder intensiveren. Die sneed de lezer de adem af. Iemand die aan de top van het psychologische thrillergenre staat, is erg lastig te evenaren! Wel slaagt Sophie Wester erin om de morele keuzes die Ellen op Texel en later thuis maakt, geloofwaardig te verwoorden. Dat is al een hele klus!
Ook de passages die de grensverleggende uitdagingen van de 'No Fear Club' visualiseren, zijn origineel en sterk. En de stressvolle pogingen van de moeder om de communicatielijn met haar zoon open te houden, raken de lezer. Sophie Wester is goed in het creƫren van invoelbaarheid. Die loopt in beide richtingen: van de auteur naar haar personages en van de plotspelers naar de lezende toeschouwer. Dat blijkt onder meer uit de manier waarop ze de grillige, wankele pubergeesten tot leven brengt.
'Schaduwkant' toont aan dat een plot gedreven boek perfect te combineren is met psychologische en ethische diepgang! Als dat je lukt zijn vallende sterren je beloning!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van maryse

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?