Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

recensie tussen door

Titel: Marcel, sterk met Down

schrijfster: @ Patsi

achterflap:

Marcel is een jongeman met Downsyndroom. Als hij en zijn moeder verhuizen, leert hij Pippa en Jos kennen. Marcel wordt al snel goede maatjes met hen, ook met Ozzy, de hond van Pippa.
Hij bouwt een bijzondere band met hen op met schitterende, hilarische en aandoenlijke momenten. Maar ook met harde confrontaties en droefheid. Dan wordt Marcel ziek.
Patsi Desiree is een pseudoniem. De schrijfster is geboren in een Belgisch dorpje in Vlaams-Brabant. Eerder is van haar verschenen ‘Gebroken, nooit Verslagen’, eveneens een semi-autobiografie.
Quote:
“Een onvoorwaardelijke vriendschap op een diepgaande, aangrijpende, humoristische en hartverwarmende manier beschreven: de emoties blijven lang nazinderen.”
(Guido Goedgezelschap)

omschrijving in eigen woorden:
Doordat ik jaren met gehandicapten gewerkt heb, kan dit boek echt aanbevelen als je meer over het onderwerp `Down syndroom`.

De hoofd personage is een echt bestaand persoon, alleen heet hij in het dagelijkse leven anders. Dit boek zit super goed in mekaar, het geeft je als lezers een goed inzicht in het leven van iemand met Down. Je krijgt echt met humor, maar ook met traan te maken in dit verhaal.

algemene waardering van het boek: 8

schrijfwijze van het boek: 7

cover/ illustraties: 6

aanraden van het boek: 8 4x / = 7.2

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Maxi mini bieb Aurora