Lastig leesbaar boek over belangrijk thema

Mechel 09 maart 2025
Het hoofd van mijn vader van Alma Delia Murillo sprak me op voorhand aan vanwege het thema. Echter leest het boek niet prettig, het neemt de lezer onvoldoende mee. Af en toe zijn er passages die aanspreken maar de grote lijn van het verhaal is lastig vast te houden. Alsof je steeds losse columns leest die in de verte samenhang met elkaar ( zouden moeten) hebben. Of dit de schrijfstijl van de auteur is of ligt aan de vertaling is voor mij niet duidelijk.
Jammer, omdat het thema ( zoektocht naar nooit gekende vader, Mexicaanse culturele invloed, moederschap, vaderschap/ ouder-kind relatie) zich goed leent voor een prachtig verhaal. Op de achterflap van het boek is te lezen ‘wervelend, poëtisch’ geschreven. Helaas herken ik beide niet in het boek.

Meer recensies van Mechel