Een boek om zeker niet te vergeten

Meerjam 16 september 2025

Een jaar om nooit te vergeten van Karen Swan is een boek dat ik niet snel zal vergeten. Absoluut een heerlijk boek.

Het verhaal gaat over Cassie, die op haar twintigste getrouwd is met Gil. Tien jaar later ontdekt zij dat haar huwelijk niet is wat ze dacht dat het was, omdat Gil haar al jaren bedriegt. Ze vertrekt na haar ontdekking uit Schotland
en legt haar lot in de handen van haar drie beste vriendinnen. Ze gaat bij elk van haar vriendinnen een aantal maanden wonen. Allereerst bij Kelly in New York en gaat daar in de modewereld werken. Vervolgens gaat zij naar Anouk in Parijs waar ze haar culinaire gave tot uiting laat komen. Tot slot gaat zij naar Suzy in Londen. Daar gaat ze Suzy helpen bij het organiseren van bruiloften. Van de broer van Suzy krijgt zij in elke stad een lijstje wat zij daar absoluut moet gaan doen. Een rode draad in het verhaal.

In elke stad gebeurt zoveel wat het boek absoluut niet saai maakt. Je wil gewoon verder lezen en je reist met Cassie mee naar deze wereldsteden. Soms met een glimlach, soms met enige irritatie om bijvoorbeeld Cassies naïviteit of bemoeizucht van haar vriendinnen. Het boek laat je allerlei emoties beleven en dat vind ik ook zo mooi aan dit boek. Geluk, vriendschappen, liefde, verdriet, tegenslag en voor Cassie het uitvinden van zichzelf het komt er allemaal in voor.

Meer recensies van Meerjam