Een emotionele reis

Meerjam 12 december 2025
Voor de leesclub van LS las ik het vooruitleesexemplaar van Een leven zo ver van M.L. Stedman. De leesclub vond plaats op woensdag 10 december 2025 in Amsterdam. Het boek verschijnt in maart 2026.

Het verhaal bestaat uit drie delen. Combineer The Flying Doctors met dit boek en je krijgt deel 1: een prachtig, jaren-50 verhaal vol intrige, spelend in de outback van West-Australië. Deel 2 bevat een schitterend uitgewerkte verhaallijn waarin de personages elk op hun eigen manier, maar ook samen, proberen te leven in de ruige outback. In dit deel zat ik volledig in het verhaal; ik zag de personages zo voor me. Ieder huisje heeft zijn kruisje, en iedereen maakt in het leven dingen mee. De schrijfster weet dit op een indrukwekkende manier te verwoorden.

Deel 3 vond ik eigenlijk veel te kort, zonde! De levensdilemma’s worden hier vanuit de waarden en normen van de schrijfster beschreven.

M.L. Stedman neemt je mee op een aangrijpende, emotionele reis die je niet snel vergeet. Ik vind dit boek zeker een aanrader om in 2026 te lezen.

Meer recensies van Meerjam