Verliefd worden op een egel...

MeesterDean MeesterDean
1 mrt 2025

Ik had niet gedacht dat ik zo van deze egel zou gaan houden! Ik begon wat sceptisch aan dit boek, want het kost mij altijd even wat tijd om te wennen aan een verhaal die zich afspeelt in een dierenwereld waarin zij zich wel gedragen als mensen.

Het verhaal begint best rustig, totdat de moord gepleegd wordt. Het is waanzinnig leuk om te merken hoe de schrijver toch zoveel humor in het verhaal heeft weten te stoppen. Van de hoofdpersonages die een gehele metamorfose ondergaan tot aan het uitgebreid beschrijven van een hilarische vechtscène. Zo ben ik er een aantal keer op betrapt dat ik zat te gniffelen of soms zelfs hardop moest lachen, dat gebeurt mij niet heel snel.

Het is misschien lastig om de lange hoofdstukken in de klas te lezen, maar er zijn genoeg stukken van hoofdstukken die zich wel lenen voor gebruik. Zo kan de vriendschap van Jefferson en Gijsbert iets moois zijn om onder de loep te nemen. Ook de schrijfstijl is er eentje om te onderzoeken, want hoe kan een bruut moordverhaal toch zoveel humor bevatten? Aan het eind van het boek zit een mooi fragment waar alle dieren samen komen om het verhaal te redden. Hoe leuk om dan iets met een politieverslag te doen, waar kinderen in het fragment moeten gaan lezen wie welke actie heeft verricht in dat fragment?

Mijn hoofd loopt over met ideeën om dit boek in de bovenbouw te gebruiken!
Het volgende deel heb ik inmiddels al opgehaald bij de bibliotheek en staat klaar om hopelijk genoeg gegniffel van mij aan te horen!
Heb jij al een volgend deel gelezen van deze serie? Laat vooral weten wat je ervan vond!

⭐⭐⭐⭐⭐

Dean