Over verboden liefde, macht en de invloed van geld!

De winnaar - Teddy Wayne

Conor O’Toole zit in de afronding van zijn rechtenstudie. Alleen het examen tot advocaat staat nog op het programma. Conor is een zeer hardwerkende jongeman van 25 jaar. Hij zorgt voor zijn moeder die diabetes heeft en flinke rekeningen krijgt voor de medicijnen die ze moet gebruiken. Conor is een goede tennisser.

Midden in de corona pandemie besluit Conor in de zomer te gaan werken als tennis pro bij een gated community nabij Cape Cod. Hij kan wonen in t tuinhuisje van John waar hij ook tennislessen kan geven. Conor beland in een hele andere wereld waar geld totaal geen rol speelt.

Al snel komt Catherine op zijn pad. Een hele knappe vrouw, bijna 2x zo oud. Zij blijkt niet alleen tennislessen te willen maar ook te willen betalen voor een erotische affaire. Ondanks dat Conor dit tegen borst stuit, besluit hij toch voor haar te gaan werken. Waarmee zijn financiële problemen even minder worden.

Tot dat hij een ander meisje ontmoet in de wijk, Emily. Een jonge vrouw van zijn leeftijd. Hij voelt meteen dat dit anders is dan een normale verliefdheid. Kost wat het kost doet hij er alles aan dat beiden niet weten van elkaars bestaan.
Tot dat alles te veel door elkaar heen gaat lopen en het op een avond gigantisch mis gaat.

Dit boek is gelabeld als een psychologische thriller. Dat schept bij mij verwachtingen. Dit boek is voor mij meer een (spannende) roman. Een roman over verboden liefde, macht en de invloed van geld. Hoe geld, fouten kan afkopen. Onbezorgdheid tegenover heel hard werken om ergens te komen. In het begin vond ik Conor sympathiek maar naarmate het verhaal vorderde kon ik steeds minder achter zijn keuzes staan. Op een gegeven moment wekte zijn gedachten en acties irritatie bij mij op. Sommige verhaallijnen hadden van mij iets meer uitgewerkt mogen worden waarbij andere weer wat langdradig waren.
Toch is dit een boek wat enorm vlot leest. Je kan je een beetje een beeld vormen van zo’n rijke Amerikaanse community en voelt de intriges. Verwacht geen thriller maar gewoon een vermakelijk boek en dat is ook prima.

Meer recensies van Melissa | Moeder en dochters lezen