“Laagje voor laagje wordt de onderbuik opengesneden”
Rechercheur Moore en Rizzoli hebben te maken met een brute moord. De moordenaar tapet de vrouwen vast bij de polsen, hals en enkels en snijdt vervolgens de onderbuik laagje voor laagje open om de baarmoeder te verwijderen.
Als snel krijgt hij de bijnaam DE CHIRURG.
Na onderzoek komen ze er achter dat deze werkwijze eerder is gebruikt, twee jaar geleden.Een arts, dokter Catherine Cordell, een slachtoffer die het twee jaar geleden heeft overleefd, geeft aan dat ze de dader heeft doodgeschoten.
Naarmate het onderzoek vordert blijkt de dokter meer en meer het middelpunt te zijn. Zal zij nogmaals een slachtoffer worden…?
Het is een heerlijk spannend boek om te lezen. Het verhaal is vlot en in detail beschreven, om soms kippenvel van te krijgen. De dynamiek tussen de personages maken het verhaal af. Helemaal in t begin was ik bang dat het boek voorspelbaar zou zijn maar dit was absoluut niet het geval.
Één minpunt vind ik de wijze hoe rechercheur Rizzoli wordt neergezet. Frequent wordt er herhaald dat ze een vrouw is in een “mannenwereld” en de mannen het op haar gemunt hebben. Ik kreeg heel erg het “Calimerocomplex” gevoel bij haar en dat begon mij aan het einde wel te storen.
Als snel krijgt hij de bijnaam DE CHIRURG.