Een thriller waar een film gemaakt van mag worden.
Namens velen is een thriller van John Winkel.
Van 2008 tot en met 2013 heerste een bankencrisis. Dit zorgde voor een wereldwijde domino van faillissementen en bedrijfssluitingen. Met als gevolg dat er ontelbaar veel mensen werden afgedankt. Overheden grepen in om systeembanken met honderden miljarden overeind te houden en de vertrouwde kapitalistische economie te redden. In bijna elk land stond de samenleving op z'n grondvesten te schudden. In bijna elke nieuwsuitzending bestreden economen elkaar met ideeën over hoe de wereldeconomie te redden. Politieke leiders bezwoeren dat dit nooit meer zou gebeuren. Bedrijven alsook burgers moesten vanaf nu beschermd worden hiertegen. Zonder welke straf dan ook hebben korte tijd hierna de captains of industry alsook de bankiers hun posities terug ingenomen. Ondanks alle uitspraken en gebeurtenissen zou niets veranderen.
Hier neemt niet iedereen genoegen mee. Een kleine groep mensen, indirecte slachtoffers, bereiden zich in het geheim voor op wraak.
John weet je goed vast te houden in de spanning, je wilt weten wat als volgende gaat gebeuren. Ook al kan je je voorstellen wat er gaat gebeuren zorgt hij er toch voor dat je je verbaast.
De personages en gebeurtenissen worden tot leven gewekt doordat je alles vanuit hun perspectief ziet. Hierdoor leer je ook de karakters en hun motieven beter kennen en begrijpen. De verhaallijnen vullen elkaar mooi aan waardoor je niet in de war geraakt tijdens het lezen.
De auteur heeft een aangename schrijfstijl, hoofdstukken zijn niet te lang. Ik had moeite om het weg te leggen.
Als je van een goede thriller houdt raad ik je deze aan. Mocht hier ooit een film, echt wel filmwaardig, van komen wil ik die zeker zien.