Dit smaakt naar meer!

michelle-bregman 10 januari 2025
Dit boek stond al langere tijd op mijn leeslijst. Waarom ben ik er niet eerder aan begonnen? Het was emotioneel, spannend en gaf een kijk op de Joegoslavische burgeroorlog. Heel eerlijk gezegd wist ik daar niet veel van, omdat ik zelf nog erg jong was ten tijde van deze oorlog. Maar wat een gruwelijkheden hebben daar plaatsgevonden. Hoe Anya Niewierra dit beschrijft aan de hand van de reis die Lotte maakt door Frankrijk in de voetsporen van haar man vond ik prachtig. Het einde kwam voor mij als een verrassing, dit had ik niet direct aan zien komen. Natuurlijk zijn er aanwijzingen eerder in het verhaal en weet je dat het niet zit zoals het lijkt. Maar de schrijfster heeft mij met de ontknoping toch verrast. Een mooi beschreven verhaal met een gruwelijke achtergrond waaruit blijkt dat oorlog nog generaties mee gaat. Misschien dit jaar nog maar een boek van Anya Niewierra lezen :)

Meer recensies van michelle-bregman

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.