'Denk je dat ze doorheeft dat we van de politie zijn?'
Verborgen in de schaduw van Viveca Sten
Vertaald door Bianca Cornelissen
Tweede deel van de Åre moorden-serie
****4 sterren
In deze spannende thriller wordt het lichaam gevonden van een voormalig olympische skiër, Johan Anderson. Aan rechercheur Daniel Lindsog en zijn partner Hanna Ahlander de taak om deze brute moord op te lossen.
Het lichaam is verminkt en vastgebonden teruggevonden in het rustige Zweedse skioord Åre.
Tijdens het onderzoek naar de moord volgen we het verhaal van Rebecka Ekvall, die getrouwd is met Ole Nordhammar een predikant van een lokale sekte.
Ze raakt geïsoleerd en is bang voor haar man.
Zullen Daniel en Hanna de zaak oplossen?
In het boek lezen we twee verhaallijnen die je direct meeslepen in het verhaal.
Je leest het onderzoek van Hanna en Daniel die direct aan het werk gaan en proberen alle eindjes aan elkaar te knopen.
Deze moord moet opgelost worden, Johan had geen vijanden en was met iedereen bevriend.
Ook leest je het verhaal van Rebecka die bij een geloofsgemeenschap zit het licht des levens.
Zij trouwt op zeer jonge leeftijd met haar man Ole hij lijkt een prima vent maar achter de voordeur laat hij een andere kant van zichzelf zien.
De twee verhaallijnen lopen mooi door elkaar heen.
De opbouw van het verhaal is goed en de lijst met verdachten wordt groter.
De hoofstukken waren lekker kort en zo kon je het boek moeilijk wegleggen.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen en vond de plottwist heel goed.
Deze dader had ik niet verwacht.
De personage worden realistisch neergezet, je krijgt als lezer medelijden met Rebecka en leert de ander personage ook goed kennen.
Deel een verborgen in de sneeuw heb ik zelf niet gelezen, de boeken zijn prima los van elkaar te lezen.
Er zat veel spanning in het verhaal en verrassende elementen.
De schrijven weet heel mooi te verworden in welke omgeving je bent, je waant je daar in het mooie landschap in Zweedse bij Åre.
‘Denk je dat ze doorheeft dat we van de politie zijn?’
Ik geef het boek 4 sterren prachtig verhaal vol spanning, plottwist.
Mocht er een vervolg komen wil ik die graag lezen.
Bedankt Hebban en uitgeverij Luitingh-sijthoff voor dit review exemplaar
Vertaald door Bianca Cornelissen
Tweede deel van de Åre moorden-serie
****4 sterren
Ze raakt geïsoleerd en is bang voor haar man.
Zullen Daniel en Hanna de zaak oplossen?
In het boek lezen we twee verhaallijnen die je direct meeslepen in het verhaal.
De twee verhaallijnen lopen mooi door elkaar heen.
De opbouw van het verhaal is goed en de lijst met verdachten wordt groter.
De hoofstukken waren lekker kort en zo kon je het boek moeilijk wegleggen.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen en vond de plottwist heel goed.
Deze dader had ik niet verwacht.
Er zat veel spanning in het verhaal en verrassende elementen.
‘Denk je dat ze doorheeft dat we van de politie zijn?’
Ik geef het boek 4 sterren prachtig verhaal vol spanning, plottwist.
Mocht er een vervolg komen wil ik die graag lezen.
Bedankt Hebban en uitgeverij Luitingh-sijthoff voor dit review exemplaar