Iedere dag naar het boekencafé voor de koffie.

Michelle 25 januari 2025

Vertel mij wat is deel 1 van de boekencafe serie van Anne West.
Dit is mijn eerst boek dat ik lees van de feelgood schrijver Anne West.
En moet zeggen het smaakt naar meer.
Het boek leest vlot weg en ik had hem vrij vlot uitgelezen.

Je springt in het leven van Juul die boven het boekencafe van haar vriendin woont.
Ze schrijft succesvol boeken.
Maar toch kent niemand haar omdat ze onder een pseudoniem schrijft.
Hier is ze niet echt blij mee.
Juul is erg onzeker en plots leert ze de grappig cabaretier Ids kennen.
Zijn leven loopt op dit moment ook even niet op rolletjes door een schandaal.
Ze besluiten samen te werken zullen ze elkaar vinden in de liefde?

In het verhaal zijn heel veel maatschappelijk thema's verwerkt.
Zo lees je dat Juul heel onzeker is over haar zelf.
Dat ze aan alles twijfeld dit komt voor omdat ze vroeger heel veel gepest is op school.
En Ids staat in de schijnwerpers omdat zijn collega/beste vriend betrokken is bij een groot schandaal.
Ids komt in Deventer terecht en leert Juul kennen.
Samen besluiten ze om aan een theatervoorstelling te werken.
En hun band wordt telkens hechter.
De verhaal lijnen zijn makelijk te voorspellen, en prachtig verwoord.
Ondankt dat je weet wat er gaat gebeuren geniet je er van. En kun je helemaal weg kruipen in hun wereld.
Ik vondt het een fantastische boek om te lezen dit weekend.
Voor mij echt een pageturner.
Ik geef hem 4 sterren en zet deel 2 op me tbr lijstje.

Meer recensies van Michelle