Advertentie

Hoera, een vervolg op de fantastische trilogie ‘In de schaduw van de raaf’. Eigenlijk lees je deze boeken best voordat je aan deze nieuwe reeks begint, maar je kan wel volgen als je dat niet doet. Het is immers een volledig nieuw verhaal, op een tot nu toe onbekend continent, namelijk dat van de koopmanskoningen. Er komen wel een aantal personages uit de vorige boeken opnieuw opdagen maar er zijn ook een heleboel nieuwe figuren.
Het verhaal begint als Torenheer Vaelin Al Sorna te weten komt dat zijn allereerst liefde Sherin nu in het eerbiedwaardige koninkrijk woont maar in groot gevaar verkeert. Een woest paardenvolk uit de noordelijke steppe ‘de Stahlblast’ heeft een nieuwe leider die een levende god zou zijn. Hij is erop uit om de hele wereld te onderwerpen en heeft Sherin in handen. Hoewel hij geen toestemming heeft van zijn konigin, verlaat Vaelin samen met een groep loyale vrienden zijn toren en vertrekt naar de landen van de koopmanskoningen in het verre westen. Dat loopt uiteraard niet van een leien dakje of avonturen. Ze ontmoeten vriendelijke en vijandige mensen en er komt weer een hoop magie van begiftigden bij kijken, de nodige gevechten groot en klein en uiteraard een spannend verhaal vol onverwachte wendingen.
Spannend, spannend spannend. Als je van epische fantasy houdt is dit ongeveer het beste wat er bestaat in dit genre.
Zoals gewoonlijk, zijn er mooie en handige landkaartjes te vinden in het boek en ook een namenlijst per land dat ze aandoen.
Jammer dat het altijd lang wachten is voordat het volgende boek verschijnt

Reacties op: Spannend, spannend, spannend!

19
De roep van de wolf - Anthony Ryan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners