Romantische thriller
Mijn eerste boek van Noortje Brink, dus ik kan me compleet gaan laten verrassen. Blogtour voor Junglekoorts: ik heb er zin in! Dankjewel @loftpublishing.
Het verhaal speelt zich af in Mexico en dat trok gelijk mijn aandacht. Een bijzondere, niet alledaagse plek die mij niet onbekend is.
Anne is amateur-natuurfotograaf en droomt ervan om meer van de wereld te zien. Wanneer haar beste vriend Rik haar meevraagt als zijn assistente naar het Mexicaanse regenwoud is dat een kans die ze niet kan laten lopen. Maar wat Anne zich niet realiseert is dat de jungle vol gevaren zit...
Het boek begint met een groep ongure types die diep in de jungle een levering illegale spullen ontvangt, en dan weet je dat dat nog problemen gaat geven. Daarna maken we kennis met Anne en Rik, die beiden fotograaf zijn. Hoewel zij geen stel zijn, vraagt Anne zich wel af hoe dat zou zijn. En zo zijn twee genres in één verhaal gevangen: een romantische thriller.
Wanneer Anne en Rik in Mexico aangekomen zijn, gaat het verhaal razendsnel: het leest heel vlot, is spannend, en heeft af en toe een fijne romantische vibe. Tijdens het lezen kon ik me de jungle met al zijn gevaren levensecht voor de geest halen en dat geeft soms de bibbers!
Anne's realisatie om tevreden te zijn met wat ze thuis heeft en vooral haar eígen dromen na te jagen, zijn mooie levenslessen die ze leert. En passant komt ze erachter wie de liefde van haar leven is, maar om daar iets aan te hebben zal ze eerst levend de jungle moeten verlaten...
Hoewel ik wel aanvoelde waar het verhaal naartoe ging en hoe het waarschijnlijk zou eindigen, las ik met plezier naar de ontknoping toe.
Neem dit boek zeker mee op vakantie, want het is zeer compleet: een gemakkelijke read, spannend met een vleugje romantiek en een fijne dosis heerlijke Mexicaanse vibes!