Niet weg te leggen, ijzersterk
Begin juni kun je maar beter tijd in je agenda vrijhouden want ieder jaar komt Karin Slaughter dan met een nieuw boek. Ik ben heel verheugd dat ik ook dit jaar weer het boek mag recenseren. Dank @harpercollinsholland en @worldofthrillers!
Karin Slaughter kondigt bij dit nieuwe boek Gebroken Engelen aan dat het - 25 jaar nadat haar eerste thriller uitkwam - een frisse start van een nieuwe serie betekent. Mocht je omverhoopt nog niets van haar gelezen hebben, dan is dit boek dus een goed startpunt!
Slaughter is er meester in: "het creëren van een groep onderling verbonden personages in een kleinsteedse gemeenschap, die allemaal een bepaalde verandering doormaken." Voeg daar het thrillerelement aan toe én Slaughters briljante pen en je hebt een niet weg te leggen topboek.
Twee tienermeisjes verdwijnen in het kleine stadje North Falls. Agent Emmy Clifton wordt op de zaak gezet, die een persoonlijke link met één van de slachtoffers heeft. Dat maakt haar extra gedreven in het terugvinden van de meisjes, maar ze staat voor veel raadsels. Niemand lijkt de tieners écht gekend te hebben.
We maken kennis met agent Emmy, een jonge sympathieke vrouw uit de grote Clifton-familie die tijdens haar werk in de schaduw staat van haar vader sheriff Gerald. Totdat ze dat niet meer staat... Ze trekt haar eigen plan tijdens de zoektocht naar de verdwenen meisjes en weet een veroordeling voor elkaar te krijgen.
Een tijdsprong van 12 jaar maakte het verhaal voor mij extra interessant omdat de personages zovele jaren ouder zijn én omdat we kennismaken met FBI-agent Jude Archer die komt helpen bij een nieuwe vermissingszaak.
Geweldig opgebouwd verhaal dat me greep vanaf de eerste bladzijde. Een megaspannende thriller met een gevoelig randje, sterke en unieke karakters en een dijk van een plot. Ik ben echt zwaar onder de indruk!
Zowel het stadje North Falls als de personages zijn zeer veelbelovend neergezet voor menig vervolgdeel in deze (soon to be) serie. Ik kan níet wachten op meer!