De Stilte voor de storm

MijnBoekKeuze 24 februari 2026
Dankzij Ilona haar leesclub kon ik dit prachtige boek van Claire Leslie Hall lezen, na als scheuren in de aarde was ik heel erg benieuwd naar haar tweede boek, dit heeft zeker niet teleurgesteld.. wat een prachtig verhaal over hoop, vriendschap, trauma en de liefde.. alles klopt! De thema’s in het boek zijn zwaar maar tijdens het lezen voelt dit niet zo, de sfeer is verdrietig en uitgelaten en de emoties lopen soms hoog op, er zijn geheimen, er is spanning.. dit boek heeft zoveel te vertellen!
Je blijft lezen om te kunnen begrijpen en te willen weten hoe het afloopt.
Het verhaal wordt verteld vanuit hoofdpersonages Catherine en Lucian en speelt zich af in 3 tijdzones: heden, 4 maanden geleden en 15 jaar geleden.. hierover lees je vanuit beide perspectief dus wel even bij de les blijven..
Lucian en Catharine leerden elkaar kennen op school, maar ze verliet hem van de een op andere dag voor de veilige keuze Sam, ze trouwde en kregen 2 kinderen.. al die jaren kunnen ze elkaar niet vergeten en na 15 jaar is het tijd om het verleden onder ogen te komen maar dit is niet zonder gevolgen. Welk geheim draagt Catharine al die jaren met zich mee? Tijdens de passages uit het heden lees je ook een stukje uit haar gedachten.. en zo komen we steeds meer te weten over dit liefdes verhaal & welk dramatisch voorval heeft er toe geleid dat Catharine leid aan selectief mutisme wat op dit moment haar gezinsleven en geluk voor de toekomst in de weg staat.
Het verhaal grijpt je aan.. je leeft mee met haar al dan niet verkeerde keuzes & langzaam wordt alles duidelijk. Een zeer mooi verhaal, wat nog even zal blijven hangen.. de titel is perfect pakkend gekozen en de cover is werkelijk prachtig.

Dank voor dit digitale recensie exemplaar dit heeft mijn eerlijke mening niet beïnvloedt

Meer recensies van MijnBoekKeuze